0530 708 54 54
0530 708 54 54

YAZARLAR

Burhan Sakallı Eskişehir için yeni şeyler söylüyor!

Çoğumuz, Eskişehir dendiğinde çok da fazla bilgiye sahip değiliz! 

Oysa Eskişehir, gerek Osmanlı’nın son dönemi gerekse de Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin ilk döneminde adeta saklı bir başkent görevini üslenmiştir! 

Payitaht, 1915 yılında Yedi Düvel Çanakkale’ye dayandığında, düşmanın Çanakkale Boğazı’nı geçeceği endişesiyle başkent İstanbul’u Eskişehir’e taşımayı düşünmüştür, hatta o dönem Eskişehir’de yapılan hazırlıklardan kalan emareler günümüzde hala mevcuttur! 

Millî Mücadele yılları ve ardından kurulan yeni Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin birçok müessesesi de -darphane gibi- Eskişehir’de kurulmuştur! 

Türk İslam Medeniyetinin ve kültürümüzün birçok dinamiklerini bağrında barındırır Eskişehir! 

UNESCO Kültür Mirası listesine giren Nasrettin Hoca’mız, Eskişehir’in Sivrihisar ilçesinde doğmuştur! 

Yine UNESCO Kültür Mirası listesine giren  Yunus Emre, Eskişehir’imizin bağrında yatmaktadır! 

Seyit Battal Gazi dedemiz Eskişehir’imizin Seyitgazi ilçesinde bulunmaktadır! 

1299 yılında Osmanlı Cihan İmparatorluğu’nun ilk duası, hutbesi, Eskişehir’in bugünkü adıyla Karacaşehir köyünde okunmuştur! 

Eskişehir’de bulunan medeniyet ve kültür mirasımızdan sadece birkaçını saydım sizlere! 

Bendeniz de ne zaman ki, 2013 yılında Eskişehir’in, ‘’Türk Dünyası Kültür Başkenti’’ olması hasebiyle Eskişehir’e gittim işte bu zenginlikleri tanıma fırsatını öyle buldum! 

O günden sonra, hem kendi kendime ve hem de fırsat bulduğum mahfillerde şu soruyu sorarım, ‘’Eskişehir dendiğinde neden bu kültürel mirasların adı esamisi okunmaz?’’! 

 Eskişehir’in belli bir dönemden öncesi yok ve birileri Eskişehir bu özellikleriyle bilinmesin istiyor, sanki! 

Sorarım size, 2013 Eskişehir Türk Dünyası Kültür Başkenti etkinliklerinin hiç birisine Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Yılmaz Büyükerşen’in katılmaması normal mi? 

Sorarım size, Sayın Büyükerşen’in yaptırdığı Bal Mumu Heykel Müzesi’nin tanıtımına harcanan emek ve kaynak kadar, Türk İslam Medeniyeti ’nin bu saydığım zenginliklerine harcanmaması ve ülke insanımız tarafından söz konusu Bal Mumu Müzesi kadar bilinmemesi normal mi? 

Değil ülkemiz, Türk İslam coğrafyası dahil, dünyanın dikkatine mazhar olmuş bu zenginliklerden sadece Eskişehir’i yıllarca yöneten ve Eskişehir’e başka bir kimlik giydirmeye çalışan mahalli idarecilerin haberdar olmaması dikkat çekici değil mi? 

Hadi bunları geçtim, turizmin yöre ve ülke kalkınmasında önemi bugün herkesçe malumken, bu zenginliklerin yöre ve ülke ekonomisine katkı sağlaması için yerel yönetimin hiçbir şey yapmaması normal mi? 

Bugün Eskişehir’de, bir Büyükşehir Belediye Başkan adayı var! 

Cumhur İttifakı adayı Sayın Burhan Sakallı! 

2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti döneminde Eskişehir Odunpazarı Belediye Başkanı! 

Kendisi hakkında sizlere fazla bir şey yazmayacağım! 

Vizyonunu ve seçildiği taktirde Eskişehir’in neler kazanacağını anlamanız için bir dönemde Odunpazarı ilçesinde yaptıklarını görmenizi isterim! 

Sadece şu kadarını söyleyeyim, kendisinin özellikle medeniyet ve kültürel miraslarımız hususundaki projeleri, Eskişehir’i sadece ülkemizde değil dünya ölçeğinde önemli bir yere getirecektir! 

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX